Útmutató anyukáknak (na jó nem csak anyukáknak 😊)

Hogyan legyél friss és üde, reggel pár perc alatt

 

Tegye fel a kezét, aki reggel nézett már úgy tükörbe, hogy úgy érezte így biztosan nem akar kimenni az utcára…! Igen én is feltettem a kezem és gondolom még sokan vagytok így ezzel.

Egy anyuka életének egyik legmegterhelőbb része az alvásmegvonás. És nem elég, hogy ez elveszi a lendületedet, energiádat, lassítja az agyadat és nyűgőssé tesz, még mindezek tetejében az arcodra is hatással van! Ilyenkor előjönnek a szem alatti karikák, legyenek azok sötétek vagy puffadtak (vagy mindkettő), nyúzott az arcod, ráncosabbnak látod magad mint valaha és arcod színéről már ne is beszéljünk… Ugye hogy láttál már ilyet a tükörben? Ha nem akkor kérlek mond el hogy csinálod! 😀

De az a jó hírem, hogy ezen tudsz változtatni. Ezek a tanácsok sajnos a fáradtságon és a nyúzottságon nem segítenek, de az arcod állapotát egészen biztosan javítják. Hidd el, ha egy üdébb, frissebb arc köszön vissza rád a tükörből az olyan energiákat tud adni neked, hogy rögtön megfelejtkezel majd a nyűgösségedről és frissült lendülettel vágsz majd neki a nagyvilágnak! Nekem legalábbis szokott segíteni!

Hosszú távon, ha már a gyerek melletti életmódod engedi nem árt jobban elmerülni az arcápolás témakörében, mert elképesztő sokat tudsz változtatni az arcodon, ha megfelelően van ápolva a bőröd, a neked megfelelő termékekkel, de erről majd később egy másik cikkben… 😊

Most beszéljünk inkább arról, hogy mit tud tenni az ember lánya, ha ott van a tükörben az a bizonyos, nyúzott, sápadt, karikás szemű anyuci.

Az első és legfontosabb, hogy minden reggel tisztítsd le az arcodat, lehetőleg habzó lemosóval és hűvös vízzel, mert ez már önmagában is segít a bőrödnek picit feléledni. Ezután jöhet egy kis hidratálás a bőrödnek megfelelő termékkel.

És akkor lássuk a lényegi részt. Tudom, hogy anyukaként sokszor nem jut reggel elég idő arra, hogy bármit csinálj az arcoddal, mégis megéri pár percet rászánni, mert a végeredmény magáért beszél.

Kezdjük a bőröddel! Én azt gondolom, hogy ilyen rapid esetekben nem feltétlenül van szükség alapozóra, maradhatsz inkább az BB illetve CC krémeknél, mert ezeket könnyebb szépen felvinni a bőrre, nem kell rá sok időt szánni, mégis szépen egységesíti a bőrszínt. Amit tudni kell róluk az az, hogy ez sosem fog teljes fedést biztosítani, nem arra való hogy eltakarj vele bármit is az arcodon, csak ad egy egységesebb bőrképet, de ez már alapjában véve sokat dob az arcodon.

A szem alatti karikákra és az esetleges bőrhibákra, pattanásokra használj korrektort! Ha rám hallgatsz érdemes ezekből hosszabban tartó, vízálló termékeket választani, mert azok kevésé vagy egyáltalán nem másznak el az arcodon a nap folyamán. Ilyen termékek például: MAC 24 Hour Korrektor, MAC Pro Longwear korrektor, Inglot All Covered korrektor és hogy egy drogériában is kaphatót említsek a Maybelline Instant Anti-Age Eraser is megfelel erre a célra. Természetesen még rengeteg korrektor közül lehet választani, itt csak pár példát hoztam. Érdemes erre kicsit rákölteni és tényleg jó minőséget választan,i a bőrödnek megfelelő árnyalatban, mert úgy gondolom a szép es egyenletes bőrkép adja a legtöbbet számunkra, ha szeretnék üdén és frissen kinézni.

Ami még csodálatosan feldobja az arcodat az a számodra megfelelő pirosító. Azért írom, hogy számodra megfelelő, mert ha igazán jó színt választasz, akkor élénkül a szemed színe, ragyog a tekinteted és csodaszép tónusú lesz mellette a bőröd is. Ha a szemsminkkel nincs időd foglalkozni, akkor a pirosítóval kicsit beárnyékolhatod a szemhéjadat. Ezzel csinálhatsz egy kellemes összhangot az arcodon.

Amivel még érdemes kiemelten foglalkozni az a szemöldök, mert egy szépen kialakított szemöldök koronázza meg igazán az arcunkat, ettől lesz igazán élő és vibráló! Ehhez mindenkinek meg kell találnia a maga számára legmegfelelőbb terméket, ami kézre esik és amivel könnyen és gyorsan ki tudja alakítani a számára megfelelő formát.

Szemöldököt formázni lehet por állagú termékekkel, gélekkel (ezeket ecsettel tudod felapplikálni), szemöldök filccel és szemöldök spirállal is, illetve ezeket akár kombinálni is lehet. Érdemes arra odafigyelni, hogy tartsd meg a szemöldököd természetes ívét, inkább sűríteni célszerű és a hiányzó részeket „pótolni”. Nem kell új szemöldököt rajzolni magadra, sokkal inkább csak kicsit felturbózni, ami van.

Ha nagyon nincs több időd, akkor már csak egy szempillaspirált (és esetleg egy kis rúzst vagy szájfényt) dobj fel magadra és már készen is vagy!

Tudom ez így teljesen bonyolultnak és időigényesnek hangozhat annak, aki egyáltalán nem szokott sminkelni, de hidd el minden, amit gyakorolsz rutinná tud válni és később perceken belül el tudsz készülni vele.

Ebben nagyon nagy segítségedre tud lenni egy sminkoktatás, hiszen ott személyre szabottan kapod meg az információkat, hogy milyen termékeket, milyen színeket érdemes használnod magadon, illetve szépen be tudod gyakorolni, hogy az arcodon mit és pontosan hová kell feltenni, hogy az igazán szépítsen téged. Ha ezeknek az információknak a birtokában vagy, pillanatok alatt képes leszel magadra varázsolni ezt az alap sminket, sőt akár többet is ha nyitott vagy rá!

Minden csak azon múlik mennyire ismered meg saját magadat, mennyire vagy tisztában azzal mi az, amit célszerű kiemelni vagy kicsit elkendőzni magadon és hogy ezt mennyire szeretnéd beépíteni a napi rutinodba.

Ha eljössz hozzám, ebben tudok Neked segíteni!

Kata