Te ismered már a saját arcodat? És a színeidet?

Sok nőnek elég nagy problémát okoz a sminkelés, úgy összességében minden témakörével együtt. Kezdődik ott, hogy már a boltban a sminkescuccok előtt állva jön az első sokk, hogy te jó isten mit is vegyek le a polcról… Jól fog állni ez a szín? Vajon milyen alapozót kellene használnom? Rúzs legyen vagy szájfény? És akkor most még csak egy töredékét említettem annak az rengeteg gondolatnak, amik átszáguldanak sokak agyán az üzletben ácsorogva.

Mindezek tükrében ha szerencsés vagy és hosszas mérlegelés után döntesz egy vagy több termék mellett, akkor azok jól fognak állni, de simán benne van az is a pakliban, hogy nem megfelelő színeket vagy terméktípust választasz, otthon pedig majd megy a fintorgás a tükör előtt, hogy te jó isten ez rajtam milyen szarul áll, biztos az én arcommal van a gond, rajtam semmi sem áll jól.

Pedig ezzel csak szimplán tévútra viszed magad azért, mert fogalmad sincs arról mi áll igazán jól Neked. Hiába nézed a tengersok termékajánlót a Facebookon meg az Instán, hiába fújod kívülről belülről a tutorial videókat (sokak persze nem néznek ilyeneket), hiszen minden arc más és más, teljesen egyedi. Ami jól áll az egyik lányon az nem mutat sehogy a másikon. Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy azt várják úgy mutasson rajtuk a smink, mint azon a csodaszép 24 éves modellen akit az újságban láttak. De itt elfeledkezünk arról, hogy ott profi sminkesek, fodrászok, kozmetikusok stylistok fotósok dolgoztak azzal a lánnyal nem kevés időt, hogy úgy nézzen ki ahogy, nem is beszélve az utómunkákról mint pl a Photoshop.

De visszatérve a valósághoz nem benned van a hiba csak még nem szedted össze saját magadról a megfelelő mennyiségű tudást. Ha megtanulod a színeidet, megismered a saját arc- és szemformádat, máris közelebb kerülsz ahhoz, hogy számodra igazán jó sminket alkoss.

Persze ez még nem minden, mert attól hogy tudod mi áll jól neked még ugye ott van a kivitelezés. Erre kifejezetten jó megoldás egy személyre szabott sminkoktatás, ahol kifejezetten a te arcodhoz, színeidhez, egyéniségedhez alkotunk meg mindent. Meg fogod érteni, hogy miért is oda kerül a kontúr és a pirosító az arcodon ahova, hova kell tenni az a fránya highlightert, hogy ne legyen bazári kinézeted tőle és hogy hogyan varázsolj magadnak nyílt ragyogó tekintete.

Ez persze csak töredéke annak, amit megtanulhatsz egy ilyen alkalommal, mert hiszen ezeken kívül még rengeteg dolog van, amit tisztázni kell ahhoz, hogy teljes legyen a kép. Megkeressük a megfelelő alapozót, a téged felragyogtató színeket legyen az szemhéjpúder, pirosító vagy rúzs, és persze amit még szintén fontos, hogy mit milyen ecsettel vagy eszközzel vigyél fel az arcodra, hogy a legszuperebb legyen a végeredmény.

A sminkelés ugyan nem agysebészet mégis úgy gondolom kell hozzá a megfelelő tudás, hogy igazán jó végeredményt tudjunk elérni. De ha megismerjük a saját adottságainkat és tisztába kerülünk azzal, hogy hogyan is tudjuk kihozni magunkból a legtöbbet, akkor már nyert ügyünk van!

Szóval hölgyeim kalandra fel, ismerjétek meg magatokat, az arcotokat, a szépségeteket!