Magamról

by Serman Kata

Mi a célom a munkámmal?

Egész életemben azzal küzdöttem, hogy sosem voltam elégedett magammal. Mindig az lebegett a szemem előtt, hogy boldog leszek majd ha…. tetszeni fogok magamnak majd ha… Mindig azon járt az eszem mi az, ami nem szép rajtam, mi az amin változtatni kellene. Amikor elértem azt a bizonyos kort, amikor már sminkelhettem magam és öltözködhettem többé kevésbé úgy, ahogy éppen szerettem volna, elkezdődött a takargatás, a mutassunk valami szépet a világnak effektus. Ettől nemhogy boldogabb lettem volna, hanem egyre inkább láttam a hibáimat amikor lemostam a sminket vagy levettem a ruhákat.

Hogy miért is volt mindez?

Ebben rejlik a lényeg. Nem találtam Önmagam, nem volt aki megmutassa milyen szép is vagyok én és hogyan emeljem ki magamon azt, ami igazán szép rajtam! Az utóbbi időben rengeteg munkám van magamban, a személyiségemben, az önértékelésemben. Hazudnék ha azt mondanám, most már tökéletes a helyzet, de ami a legfontosabb, hogy már látom hol rontom el. Ebben nagyon nagy segítségemre volt, hogy megtanultam sminkelni, hogy elmentem szín és testalkat elemzésre és hogy alakul a saját egyéni stílusom, amit a rengeteg önismereti gyakorlatnak is köszönhetek. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy már jó úton haladok az önelfogadás az önszeretet és a magabiztosság felé.

És ennél a pontnál el is érkeztünk a küldetésem lényegéhez.

Szeretnék az a személy lenni, aki meg tudom mutatni a nőknek mi az, ami már ott van bennük csak nem veszik észre. Hogyan lássák meg magukban azt a szépséget, amit a saját beépített filterükön keresztül nem látnak a tükörben. Számomra hatalmas boldogság, amikor azt látom egy nő arca szabályosan felragyog miután kisminkeltem, hogy a tükörben látja milyen csodaszép is ő valójában.

Ilyenkor mindig elmondják, hogy te jó isten milyen ügyes vagy, hogy mit csináltál az arcomból, de valójában csak kiemelem, ami amúgy is szép. Szeretnék olyan tudást adni a nőknek, amivel ezt ők maguk is el tudják érni otthon a saját otthonukban, hogy aztán annak teljes tudatában lépjenek ki az utcára, vagy menjenek el egy eseményre, hogy vállalják önmagukat, mert tudják, hogy csodaszépek!

Ne másmilyennek akarj tűnni, hanem élvezd aki vagy

Egyszerűen sírni tudnék, amikor azt látom a nők csak azért, mert túlsúllyal rendelkeznek, vagy saját belátásuk szerint valamelyik testrészük nem szép, azonnal a sötét még rosszabb esetben fekete alaktalan bő ruhadarabokhoz nyúlnak, mert azt gondolják te jó isten ezt el kell takarni. Vagy amikor vakolat szám kenik az arcukra a sminket, hogy még véletlenül se látszon egy ránc vagy egy miteszer se.

De valójában ezzel csak a negatív érzéseiknek adnak energiát és mivel azzal foglalkoznak ők maguk is, ami nem jó rajtuk értelemszerűen mások figyelmét is erre hívják fel. Ha a jó dolgokkal foglalkoznának és kiemelnék magukon, ami szép és csinos, rögtön más lenne a helyzet.

Szeretnék olyan szolgáltatásokat nyújtani, ahol a nők kikapcsolódhatnak csak magukkal foglalkozhatnak és remek hangulatban, nyugodt szép környezetben magukra találhatnak.